Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Громада без сміття!

Дата: 18.03.2019 11:48
Кількість переглядів: 397

 

Дивний менталітет у нашого народу. У той час, коли свої домівки та подвір’я прибираються ледь не до блиску, дивним чином узбіччя доріг перетворюються на справжні смітники. От їдеш собі Тараканівською громадою із пункту А в пункт Б, і раптом бац! - ти, немов, на узбережжі індійської Ганг чи Індонезійської Цитарум - сміття навколо стільки, що з’являються сумніви – а чи в цивілізованому суспільстві ми взагалі живемо? Чи люди навколо знають про елементарну культуру, санітарні вимоги чи про проблеми забрудненої екології? Навряд чи, принаймні, та їх частина, яка і перетворила узбіччя доріг, лісові масиви при залізничних шляхах на смітники.

І чого тільки не побачиш – від папірців, обгорток, пакетів чи пляшок, до підгузків та навіть старих меблів. Дрібніше і легше сміття розлітається по лісосмугах, а габаритне накопичуються і накопичується, за зиму, місцями, перетворюючись ледь не на курган. Наводити приклад якогось конкретного місця немає сенсу, адже проблема характерна по усій громаді, як на державних і місцевих дорогах, так і при залізничних лісосмугах.

Згідно ст. 152 КУпАП, яка передбачає відповідальність за порушення державних стандартів, норм та правил у сфері благоустрою населених пунктів, розмір штрафу становить від 340 до 1360 гривеньПроте на кожному квадратному метрі не можна поставити інспектора, який би слідкував за чистотою і порядком, тому кожен з нас повинен сам дійти до того, аби не жбурляти наліво й направо відходи своєї життєдіяльності.

Як достукатися до свідомості нерадивих користувачів доріг? Відповіді на це питання поки немає, але є факти, які повинен знати кожен житель нашої стомленої від «цивілізації» планети.

Збережемо планету разом – дбаймо про чисте довкілля!

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь