Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Застерігаємо громадян не спалювати післяжнивні залишки!!!

Дата: 01.08.2019 10:05
Кількість переглядів: 476

Фото без описуФото без описуФото без опису

Сухе і спекотне літо сприяє встановленню надзвичайно високої пожежної небезпеки оточуючого середовища, тож кожному із нас порібно бути уважним і вкрай обережним при користуванні вогнем. Одним із напрямків, що сьогодні викликає чи не найбільшу увагу вогнеборців є безпека полів, з яких уже зібрано урожай і післяжнивні залишки просто спалюють. Знищення стерні таким способом може не лише спричинити степові та лісові пожежі, що призводе до знищення дерев, рослин та диких тварин, а й виникає загроза розповсюдження вогню на населені пункти, розташовані поряд із полями.

Окрім пожежної небезпеки, існує реальна екологічна загроза - забруднення повітря та втрата корисних для ґрунту мікроорганізмів. 
При згорянні рослинних залишків у повітря потрапляє пил, окис азоту, угарний газ, важкі метали і канцерогені сполуки, які спричиняють захворювання верхніх дихальних шляхів, ракові захворювання.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відведення автомобільних доріг тягне за собою адміністративну відповідальність.

Звертаємося до Вас, шановні громадяни: дотримуйтесь правил пожежної безпеки для збереження власного життя та оточуючого середовища, будьте обережні при користуванні вогнем, не спалюйте сухої рослинності та стерні на полях, не розводьте багаття на торф’яниках та в лісових масивах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь