Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Фольклорне свято «З народної криниці»

Дата: 09.09.2019 11:06
Кількість переглядів: 1070

Фото без опису

Ось і відгуляли традиційне районне фольклорне свято «З народної криниці», яке проходить вже 13 років поспіль. Вдруге в такому заході приймає участь Тараканівська громада як об'єднана. Дуже приємно відмітити, що в представлені громади взяли участь жителі та активісти всіх сіл.
Особливу подяку хочеться висловити закладам громадського харчування Тараканівської об'єднаної громади, які представляли свої страви на локації «Шедеври української кухні», а саме:
Кафе «Гетьман»с.Рачин —Алла Цирук;
Кафе «Фазенда» с.Тараканів— Олексій Клещин;
Ресторан «Гостинна піч» с.Тараканів;
Садиба «Мисливська Хата» с. Малі Загорці— Людмила Альонова.
Смачний борщ приготували загоряни Наташа Пилиповець та Іра Пилиповець, а неймовірні рачинські «Цибульники» спекла Люба Лупанович. Своїми стравами доповнили стіл працівники культури Рачина та Тараканова.
Сонячний та соняшниковий коровай спекла майстриня с.Тараканів — Наталія Мудрик. Щирі слова вдячності хочеться висловити представникам колони Тараканівської громади.
Душу — Богові
Життя —Україні
Честь — Собі
Під таким девізом проходила колона Тараканівської об'єднаної громади.
Пріоритетним напрямком громади є розвиток освіти та військово-патріотитичне виховання молоді.
І як результат цієї діяльності Тараканівську об'єднану громаду представляли:
- учасники обласного етапу Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура») рій «Серце патріота» та рій «Чорний яструб» с.Тараканів на чолі з керівником гуртка козацько-лицарського виховання «Джура»;
-лідери учнівського самоврядування Рачинської гімназії;
- переможці всеукраїнського онлайн- конкурсу "Традиції нашого народу" та "Безпечний інтернет" від "Освітнього проекту "На урок""
-переможці районного та обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Моя Батьківщина—Україна» у номінації «З батьківської криниці», та « З попелу забуття» учасники гуртка історичного краєзнавства «Кліо» на чолі з керівником гуртка «Лідер».
Це молоде покоління пропагує здоровий спосіб життя, є гідним майбутнім нашої громади та патріотами рідної держави.
Організацією колони займалися педагоги-організатори Рачинської гімназії та Тараканівського ліцею Юлія Яремчук та Олена Петрук, щира їм подяка за допомогу.
Жодне свято не обходиться без народного вокального ансамблю «Кумоньки». Це свято теж не є виключенням, адже «Кумоньки» своїм дзвінким співом та запальними танцями задовільнять найвибагливішого глядача.
Після фольклорного свята «З народної криниці» в приміщенні районного будинку культури відбулося вручення рейтингу громадської шани Дубенщини « Золотий колос». У номінації «Захист Батьківщини» переміг Багіров Самір житель с.Тараканів, а у номінації «Краща громада» — перемогла Тараканівська об'єднана громада.
У підготовці таких заходів дуже важливу роль відіграє згуртованість та підтримка всіх установ. Щиро дякуємо директорам наших шкіл, керівництву та працівникам сільської ради, працівникам закладів культури, активістам, всім хто допомагав у підготовці даного заходу.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь