Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

1 жовтня 2019 року розпочався процес монетизації пільг на оплату комунальних послуг

Дата: 24.10.2019 14:22
Кількість переглядів: 446

Фото без опису

Одержувачі пільги, відтепер, самостійно обиратимуть, яким чином отримувати кошти державної допомоги – у готівковій чи безготівковій формі.

        Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільгу, щомісячно будуть розраховувати суму пільги, виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно з законом. Виплата пільги здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі, шляхом перерахування коштів на відкритий рахунок в АТ «Ощадбанк».                                              Пільга буде виплачуватись через «Ощадбанк», так само, як і субсидійні кошти. Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме персоніфікований облік пільговиків та коштів, що надходитимуть на їх рахунки (для кожного пільговика індивідуально). Банк здійснюватиме переказ цих коштів на рахунки організацій - надавачів послуг, на підставі договорів укладених між компаніями та банком.

         «Ощадбанк» щомісяця інформуватиме пільговиків SMS-повідомленням (у разі наявності інформації про номер мобільного телефону) про надходження коштів від держави, їх використання та залишок. Ця система буде зручною для людей, що звикли не витрачати зайвих сил і часу на оплату комунальних послуг.             «Якщо споживач хоче отримувати гроші готівкою, тобто живі гроші на руки, то він має звернутись із заявою до управління праці. Це необхідно зробити до 15 жовтня. В рахунку за електроенергію більше не буде відображено суму нарахованої пільги. Перераховані кошти будуть приходити, як оплата з банку, або, як оплата від споживача. Для тих, хто отримує пільгу готівкою, Товариство буде виставляти в квитанції оплату послуг в повній вартості, а споживачі, отримавши кошти на руки, сплачувати за спожиту електроенергію. Ті, хто отримує пільгу безготівково, будуть сплачувати за мінусом отриманої пільги». 

             Споживачі, які мають пільги і отримують кошти у готівковій формі, зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги. У разі виникнення заборгованості понад місяць і якщо її сума перевищуватиме 20 неоподатковуваних мінімумів (340 гривень), виплата пільги з наступного місяця буде здійснюватися вже у безготівковій грошовій формі.

          З питаннями, пов’язаними з нарахуванням пільги, необхідно звертатись до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь