Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Робоча зустріч з представниками Дубенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області

Дата: 06.04.2021 14:44
Кількість переглядів: 987

05 квітня 2021 року голова Тараканівської сільської ради Наталія СОРОЧИНСЬКА провела робочу зустріч з старшим інспектором Дубенського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Рівненській області майором внутрішньої служби Андрієм ДОДИКОМ, старшим інспектором майором внутрішньої служби Іванною ЧЕРНЯКОВИЧ та інспектором капітаном внутрішньої служби Оленою БОЛТРИК.

 

В ході зустрічі було обговорено, що таке ПРОБАЦІЯ.

ПРОБАЦІЯ - ЦЕ МОЖЛИВІСТЬ ВИПРАВЛЕННЯ ЗЛОЧИНЦЯ БЕЗ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ. А ще, це забезпечення безпеки суспільства та громади шляхом запобігання вчиненню злочинцем повторних правопорушень; надання суду інформації, що характеризує обвинувачену особу (складення досудової доповіді); організація виконання покарань, не пов'язаних з позбавленням волі;
пробаційний нагляд та контроль за засудженими, а також допомога, спрямована на їх підтримку у суспільстві; допомога особам, яка готуються  до звільнення з місць позбавлення волі.

ПЕНІТЕНЦІАРНА ПРОБАЦІЯ. Уповноважені органи з питань пробації спільно з  державними органами та органами місцевого самоврядування сприяють засудженим, які перебувають на обліку у пробації та тим, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі, у вирішенні різних питань. Зокрема, проблемних питань, пов’язаних із житлом, роботою, налагодженням корисних соціальних зв’язків, мотивуванням до правослухняного способу життя.

ПРО ПЕРЕВАГИ ПРОБАЦІЇ. Особа, яка вчинила правопорушення, має можливість змінитись без ізоляції від суспільства. Вона отримує підтримку на шляху до змін з боку органів місцевого самоврядування та пробації. Збереження сімейних стосунків правопорушника, його соціальних зв’язків у громаді, збереження місця роботи та житла – є основними завданнями.

ДЛЯ СУСПІЛЬСТВА (ГРОМАДИ) це убезпечення їх від вчинення правопорушниками повторних злочинів, справедливе здійснення правосуддя, баланс між карою за вчинене правопорушення та інтересами членів суспільства.

ДЛЯ ДЕРЖАВИ це зниження злочинності, зниження кількості ув’язнених в тюрмах, позитивний економічний ефект  (утримання правопорушників у місцях позбавлення волі набагато дорожче для держави, ніж перебування на пробації), дотримання міжнародних стандартів.   

ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ДОПОМАГАЮТЬ. Клієнтам пробації іноді важко самотужки оформити субсидії, соціальні виплати, стати на облік у центр зайнятості населення, знайти роботу, вони не знають, де можна отримати безкоштовну юридичну консультацію, тощо. Тому, їм потрібно в цьому допомагати і відповідно скеровувати їх для отримання певних послуг. Від того, наскільки успішним буде вирішення цих проблем, залежить успішність інтеграції засуджених у суспільство. Саме тому їм необхідна постійна увага від пробації, від органів місцевого самоврядування та від суспільства.

По завершенню зустрічі, було досягнуто домовленості для подальшої співпраці Дубенського відділу пробації із Тараканівською ОТГ Дубенського району.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь