Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОЧАТОК ПРОВЕДЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ

Дата: 22.04.2021 08:26
Кількість переглядів: 749

Інформаційне повідомлення
про проведення громадського обговорення щодо ліквідації
Підлузького навчально-виховного комплексу
«Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад»
Дубенського району Рівненської області

 

 Найменування організатора громадського обговорення: Тараканівська сільська рада.  

Мета: врахування думки жителів Тараканівської громади, зокрема, жителів села Підлужжя, щодо ліквідації Підлузького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» Дубенського району Рівненської області. 

Проблема:

У Підлузькому навчально-виховному комплексі    «Загальноосвітня  школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» Дубенського району Рівненської області навчається 9 учнів:  в першому  класі –1, другому класі - 3, третьому класі – 1, четвертому класі – 4. Два  класи-комплекти (1 і 4 класи, 2 і 3 класи).

Дошкільний навчальний заклад з короткотривалим перебуванням (4 години) відвідує 8 дітей. Для даного типу закладу гаряче харчування не передбачене. Приміщення, відведене для закладу дошкільної освіти, не дає можливості відкрити садочок повного дня.

Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена,  виключно, на заробітну плату педагогічних працівників.   Тобто,  освітньої субвенції, яка виділяється для Підлузького НВК не вистачає на оплату праці педагогічних працівників, де  наповнюваність класів становить менше 12 дітей. Отже,  класи з кількістю менше 12 учнів,  утримуються за рахунок  місцевого бюджету. Вартість утримання однієї дитини у Підлузькому НВК становить 47847,18 грн. в рік (до розрахунку взята заробітна плата  технічних працівників, педагогів та оплата послуг та енергоносіїв).

Перспектива розвитку закладу освіти: в першому класі 2021-2022 н.р. буде навчатися 2 учні, в 2022-2023н.р. – 1 учень, в 2023-2024  н.р. – 2 учні, в 2024-2025н.р. – 2 учні, 2025 – 2026 н.р. – 1 учень.

Громада за рахунок місцевого бюджету фінансує комунальні послуги та утримання технічного персоналу. Варто також зауважити, що сільська рада витрачає кошти і на опалення напівпорожніх приміщень школи. 

 Разом з тим, завданням школи є: надання якісних освітніх послуг,  набуття навичок спілкування в колективі однолітків, здобуття лідерських навичок,  можливість повноцінного  розвитку своїх  здібностей та творчої майстерності. А це можливо тільки у конкурентному учнівському середовищі, де у дітей є мотивація до кращих результатів у навчанні.

Школа – це установа, яка фінансується з державного бюджету і повинна забезпечувати всіх дітей освітою на рівні Державного стандарту.  Учні Підлузького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» Дубенського району Рівненської області  позбавляються  можливості дискутувати зі своїми однокласниками на уроках, відчути командний дух під час спортивних ігор, обговорювати результати дослідницької діяльності на уроках, створювати спільні навчальні  проекти, тощо.

Місце та час проведення громадських слухань: провести громадські обговорення з питання ліквідації Підлузького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад»  Дубенського району  Рівненської області  в приміщенні даного закладу   о 15.00 годині 14 травня 2021 року.

Зважаючи на карантинні вимоги, просимо свої пропозиції та зауваження щодо ліквідації Підлузького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» подавати у письмовій формі поштою або надсилати на електронну адресу із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи.

Поштова адреса для подання пропозицій (зауважень):

 вул. Львівська,117 село Тараканів, Рівненська область, 35641

Адреса електронної пошти:

tarakaniv_osvita@ukr.net

 Термін внесення пропозицій та зауважень: 19.04.2021 – 12.05.2021

Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення: ЧОРНОБАЙ Ольга Петрівна, начальник відділу освіти, культури, спорту, туризму та молоді Тараканівської сільської ради.

Термін і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення: узагальнення  висловлених в ході  проведення  громадського  обговорення  зауважень та пропозицій здійснюється організатором після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання висловлених пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Тараканівської сільської ради.

Проект рішення "Про ліквідацію Підлузького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» Дубенського району Рівненської області" доступний за посиланням                                 https://rada.info/upload/users_files/04385403/ae7ccf7be79051d6c01385f83d58fcdf.doc

Запрошуємо усіх бажаючих взяти участь в обговоренні питання   щодо ліквідації Підлузького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» Дубенського району Рівненської області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь