Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

Навчальний тренінг в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства"

Дата: 29.11.2022 16:42
Кількість переглядів: 97

 

В рамках Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" Тараканівською сільською радою спільно з командою Благодійного фонду «Рокада» Рівне   проведено на базі Рачинської гімназії навчальний тренінг на тему «Виявлення, реагування на випадки домашнього насильства та взаємодія суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству на рівні територіальної громади».

Цільова аудиторія навчального тренінгу: служба у справах дітей, психологи, соціальні педагоги, та уповноважені спеціалісти з навчальних закладів Тараканівської територіальної громади для проведення невідкладних заходів реагування у разі виявлення фактів насильства та отримання повідомлень від постраждалих осіб.

Начальник відділу соціального захисту населення Тетяна Чоботар та практичний психолог Оксана Мартинюк провели показ презентацій щодо змін в законодавстві України з питань запобігання та протидії домашньому насильству, реалізації Програми для кривдників, про особливості роботи з постраждалими особами, в т.ч. з постраждалими дітьми.

Робота з особами, які вчинили насильство в сім’ї, складає невід’ємну частину роботи з протидії насильству, оскільки допомагає кривдникам осмислити власну насильницьку поведінку, усвідомити її витоки та прояви. Довготривала корекція поведінки особи, яка вчинила насильство, спрямована на зміну насильницької поведінки кривдника, формування у нього нової, неагресивної психологічної моделі поведінки у приватних стосунках, відповідального ставлення до своїх вчинків та їх наслідків, у тому числі до виховання дітей.

Представник ювенальної превенції Дубенського РВП ГУНП в Рівненській області майор поліції Юлія Пасічник ознайомила з повноваженнями поліцейських підрозділів ювенальної превенції у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, а саме: щодо розгляду повідомлень про факти вчинення домашнього насильства, про взяття на профілактичний облік та проведення профілактичної роботи з дітьми-кривдниками; про проведення оцінки ризиків вчинення домашнього насильства у визначеному законодавством України порядку.

Під час тренінгу його учасники розглянули наступні теми: вплив домашнього насильства на розвиток дитини, спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству, відповідальність кривдника за вчинення домашнього насильства, повноваження органів місцевого самоврядування та навчальних закладів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству.

Обговорено алгоритм дій керівника та уповноваженого спеціаліста закладу освіти у разі виявлення факту домашнього насильства щодо дитини.

Представниками Благодійного фонду «Рокада» Рівне проведено демонстрацію відеоролика про цикли насильства в сімї, проведено вправи, які направлені на усвідомлення громадян, що насильство – це злочин і про це не потрібно мовчати. Адже, на сьогодні є реальні важелі для захисту осіб, які потерпають від різних проявів насильства.

Підводячи підсумки, присутні зійшлися на спільній думці, що тільки об’єднавши зусилля всіх відповідних організацій та служб вдасться протидіяти домашньому насильству.

ДІЄМО РАЗОМ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь