Тараканівська громада

Рівненська область, Дубенський район

До уваги жителів громади!

Дата: 21.03.2023 15:10
Кількість переглядів: 337

 

Фото без опису

Нагадуємо, що укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є ОБОВ’ЯЗКОВИМ. Відсутність договору і створення несанкціонованих сміттєзвалищ тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством.

Відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів. До джерел утворення побутових відходів відповідно до статті 1 цього ж Закону відносять об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з ч.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

Згідно із ст. 34 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» Правила благоустрою території населеного пункту – нормативно-правовий акт, яким установлюється порядок благоустрою та утримання територій об’єктів благоустрою та включає вимоги до санітарного очищення територій та інші вимоги, передбачені цим та іншими законами.

З 1 лютого 2023 року вивезення твердих побутових відходів на території Тарканівської громади  здійснює КП «ЄвроКомСервіс» Вербської сільської ради. Тому, договори з вивезення сміття потрібно укладати з даним підприємством.

У разі відсутності зазначеного договору, тобто порушення вимог щодо поводження з відходами та правил благоустрою території населених пунктів, статтями 82 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено накладання штрафу:

  • на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.);
  • на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

Тому, попереджаємо про необхідність та обов’язковість  укласти договір на вивіз твердих побутових відходів з КП «ЄвроКомСервіс».

Договори можна отримати з 9:00 год. до 17:00 год. в адміністративному приміщенні Тараканівської сільської ради та в адмінприміщеннях старостинських округів в селах Рачин, Плоска та Птича.

У разі виникнення запитань щодо  вивезення ТПВ звертатися  до представника КП «ЄвроКомСервіс» за телефоном: 0992010501.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь